Бебе, отровна змия и части от човешки череп са сред 10 странни неща, намерени при проверки на летища

282

Снимка: drtsoumpou.gr

1. Части от човешки череп
Пасажери на летище Лодърдейл сериозно закъснели, когато охраната установила, че в гърнетата, които си купили по време на ваканцията си, има части от човешки череп. Пътниците твърдели, че не са знаели, че си купуват сувенири с бонус. Парчетата от череп били регистрирани като доказателства за престъпление.

2. Огън
Никой не лети с намерението да пали огън, но багажът мож да се запали по невнимание, ако съдържа неподходящи вещества. При инцидент в Атлантик сити чанта на пътник избухнала в пламъци. Пожарът бил причинен от течащ спрей за коса и запалка в багажа. Дори да не носите запалки в багажа, добре е да слагате течностите и аерозолите в найлонови торбички за целта.

3. Труп

Учудващо много хора са се опитвали да прекарат трупове като „спящи пътници“ или в инвалидни колички, за да не плащат такса. Майка и дъщеря опитали да качат мъртвец на самолет, като му сложили тъмни очила и го поставили в инвалидна количка.

4. Гюле
Гюлетата могат да възстановяват свойството си да експлодират и се случва да се самовзривят. На летище Лодърдейл през 2012 охраната намерила гюле, което водолаз се опитвал да си занесе вкъщи, след като го открил на мястото на корабокрушение.

5. 240 живи рибки
Повечето авиокомпании разрешават да се пренасят риби. Но да решиш да пренесеш 240 риби в 4 куфара е малко прекалено.

6. Бумеранг


В Австралия може да го сложите в багажа си, но при американските полети трябва да го преместите в ръчния си багаж, защото се смята за смъртоносно оръжие. Американските летища често конфиксуват бумеранзи.

7. Отровна змия


Контейнер със силно отровна змия бил открит на летище Нюарк през март 2012. Интересното е, че отровните змии не са забранени за пренасяне, но големият буркан трябвало да бъде инспектиран заради опасността да експлодира. Така че, ако ще пренасяте змията си, се постарайте тя да е в съд с течност.

8. 18 изкуствени глави
През 2013 на летището в Чикаго намерили кутия с 18 глави, които обаче се оказали медицинско оборудване.

9. Бебе
Двойка била спряна на летището в Обединените Арабски Емирства, след като опитали да прекарат малкия си син, който нямал виза, като го опаковали в чанта за ръчен багаж. Детето било видяно при рентгеновата проверка.

10. Самурайски меч


Когато се чудите дали нещо е разрешено за пренасяне със самолет, просто проверете предварително, за да не ви отнемат неща като самурайски мечове, които попадат в графа оръжия и не могат да се носят на борда на самолет.

Източник: smartertravel.com

Превод и редакция: „Нова Вест“