Рекорден брой британци съжаляват за Брекзит

29

Снимка: news.bitcoin.com

Все повече британци смятат, че гласуването за напускане на Европейския съюз е било лоша идея, сочи ново проучване.

Към днешна дата се регистрира най-висок процент на хората, които съжаляват за резултата след референдума през юни 2016 г., като 47% от анкетираните заявяват, че гласовете в полза на развода с Брюксел са били грешка, , пише Nova, цитирайки „Индипендънт“.

Проучването е на YouGov по поръчка на „Таймс“ и потвърждава становището на опозиционерите лейбъристи, които твърдят, че общественото мнение се обръща срещу Brexit. В него се казва още, че според 2/3 от гражданите преговорите по оттеглянето от европейската общност вървят зле.

През март само 1/3 от запитаните виждаха проблем в процеса по Brexit.

Депутатите Дейвид Лами, Чука Умуна и Стив Рийд вече коментираха резултатите в Туитър.

Рийд подчерта, че това е „пореден знак как обществото се обръща срещу Brexit“.

Констатациите идват дни, след като британският премиер Тереза Май отказа да отговори на въпроса дали би гласувала „за“ Brexit, ако се проведе още един референдум.

Тогава тя каза пред слушателите на радиостанция LBC, че ще трябва да „прецени доказателствата“.

Официалните преговори между Лондон и Брюксел за условията, според които Великобритания ще излезе от ЕС, започнаха на 19 юни в белгийската столица, почти една година след референдума по въпроса в Обединеното кралство, на който с резултат от 51,9% победиха противниците на евроинтеграцията.

Преговорите трябва да продължат до ноември 2018 г., след което страните ще разполагат с половин година за ратификация на постигнатите споразумения в националните парламенти.