67-годишен мъж пропътува километри за да върне портфейл на притежателя му

32

Снимката е илюстративна

Невероятна история, доказваща че все още има добри хора, се разигра, покрай един загубен портфейл.

Всичко започва с публикация във Фейсбук, която гласи: „Приятели искам да споделя това с вас защото мен много ме трогна! Загубих си портмонето в София и получих това писмо по пощата, нямам думи, оставам писмото да говори за себе си„, пише интернет потребител и публикува снимка на това писмо:

Снимка: Фейсбук

В него мъж, намерил портфейла, пише, че иска да го върне, но няма пари, нито телефон, затова изпратил писмото по пощата и определя среща на собственика на портфейла. Историята за една човешка постъпка се разпространява лавинообразно във Фейсбук и скоро всички искат да помогнат на „Чичо Пацо“, трогнати от добрината му.

Междувременно мъжът, загубил портфейла си, се среща с Чичо Пацо и разказва: „Снощи се видях с човека и му купих предплатена СИМ карта да има връзка със него. За съжаление не успях нищо друго да измъкна от какво има нужда. Отказва всичко – храна, дрехи, подслон, не иска !

Ще продължа да се боря да може да му помогнем поне за къщата. Ще ви държа с течение и пак ще пиша и ще разкажа малко за него от това, което знам.

Постепенно се ражда идеята за създаване на Фейсбук група, в която различни потребители да дадат идеи как могат да помогнат на добрия човек: „Здравейте всички, надявам се да станем и повече. Това, което успявам да разкрия от човека, е все още много оскъдно.

Той не желае нищо материално и все още се чудя как да му помогнем за него по най добрия начин. Каза ми че търси работа като железар – заварчик, ако някой знае, познава или чуе разпита някъде, моля да пише тук или на лични да ми прати ЛС.

От неговите думи „нямам нужда от нищо, иска ми се да мога да работя пак, аз да си купувам нещата, от които имам нужда ….“ човекът е на 67 години, но е в добро физическо състояние„, описва историята на Чичо Пацо мъж от групата.