Китайска компания ще произвежда колаген с българско розово масло (Снимки)

165

Снимка: blog.rosevalleybg.com

Китайска компания започва производство на колаген с българско розово масло.

Китайската компания TJK Biological Tech Co. Ltd. е сключила договор за партньорство с българската „Средногорска роза“ ЕООД по време на започналия Международен панаир за малки и средни предприятия – CISMEF`2017 в гр. Гуанджоу, НР Китай, предадоха от пресслужбата на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия за Нова Вест.

Споразумението е за производство на маска за лице с колаген и българско розово масло.

Китайската компания е сред най-големите производители на колаген в страната.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участието на 16 български предприятия в панаира.

Страната ни се представя с национален щанд от 162 кв.м. и с производители в секторите на парфюмeрията и козметиката, натурален пчелен мед, сокове и безалкохолни напитки, вина, плодово-зеленчукови консерви и др.

Участието на българските компании се реализира с помощта на Китайското Правителство, което предоставя безплатно стандартно оборудвани изложбени щандове, осигурява безплатна реклама на националното участие и оказва съдействие при участие в съпътстващите прояви.

Българският щанд беше посетен от министъра на индустрията и технологиите на Китай Миао Уей и губернаторът на провинция Гуандонг Уан Дзиянпин, които бяха посрещнати от търговския ни представител Костадин Джатев и експертите на ИАНМСП.

Те обсъдиха възможностите за увеличаване на износа на български стоки на китайския пазар и в частност за провинция Гуандонг, която има над 80 млн. жители. Министърът приветства, че през тази година на панаира участват български компании.

Bank of China организира специални срещи за представителите на нашия бизнес с цел осигуряване на подкрепа за експорт на продукция за китайския пазар.