Гебрев: Грешката е, че късно се обърнах към Бойко

33

Кадър: БТВ

Срещите с премиера преминаха добре, каза собственикът на предприятието „Емко“ Емилиян Гебрев в сутрешния блок на БTВ.

Преди ден на среща при министър-председателя Бойко Борисов между Гебрев и министъра на икономиката Емил Караниколов се стигна до решението договорите на „Емко“ да бъдат върнати, след като и лицензът за износ му беше възстановен.

„Умишлено или несъзнателно Борисов е бил подведен“, каза собственикът на „Емко“. Той не е Борисов да е бил подведен от министър Емил Караниколов.

Грешката от страна на министъра била, че той се впуснал в защита само на страната на държавния сектор. „Останах с впечатление, че Караниколов не е запознат детайлно по много въпроси. Явно хората, които са му давали идеи и са показвали какво трябва да се направи, не са били правилните. Моята грешка е, че съм бил твърде мек и че твърде късно съм се обърнал към Борисов“, обясни Гебрев. И добави: „Не бива да се търсят винаги грешки, когато всичко завършва добре. Затварям страницата, връщам се на 24 май, все едно тези месеци не са били. Нека позитивното ни води. Иначе не сме продуктивни, не можем да се развиваме.“

Гебрев разказа, че на срещата при Борисов се е разбрал с държавата спорът за собствеността му „Дунарит“ да се решава в съда. Той отрече да има връзка с бившия собственик на „Дунарит“ и фалиралата КТБ Цветан Василев и каза, че води съдебни дела и срещу него.
Надявам се да приключа с медийните изяви, каза на финал Гебрев.

Говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров Румяна Арнаудова обясни, че не може да съобщи нищо по случая „Емко“.