Хакери откраднаха планове за унищоване на Пхенян от САЩ и Южна Корея

28

Севернокорейски хакери са откраднали голямо количество поверителни военни документи.

Сред документите са включително военновременни южнокорейско-американски оперативни планове за унищожаване на ръководството на Северна Корея, заяви днес южнокорейски депутат, пише Дарик.

Депутатът от управляващата Демократична партия „Заедно“ И Чхол-хи, който цитира информация от южнокорейски служители по отбраната, каза по радиото, че 235 гигабайта военни документи са били взети от Обединения център за данни по отбраната през септември миналата година.

По думите му около 80% от откраднатата информация още не са установени, но не се очаква тя да навреди на южнокорейската армия, тъй като не включва строго секретни разузнавателни данни.

Част от нея се отнася за това как да бъде следено придвижването на членове на севернокорейското ръководство, как да бъдат изолирани техните скривалища и да бъдат атакувани от въздуха, преди да бъдат унищожени

Разследващ екип в министерството на отбраната заяви през май тази година, че хакерските действия са били извършени от Северна Корея, но не разкри каква информация е взета

Северна Корея отрича да е отговорна за кибератаките и обвинява Южна Корея, че си измисля твърдения за компютърни нападения.