Тома Биков: Журналистите протестират на грешното място

52

Разбрахме се днес, когато дойдем на работа да подкрепим оставката, всеки в ГЕРБ гласува по съвест.

По време на заседанието не сме правили другарски съд. Това каза Тома Биков от ГЕРБ в кулоарите на Народното събрание преди заседанието, на което ще бъде гласувана оставката на Антон Тодоров, пише novini.bg

Той ни обясни, че първата му цел е била да прекъсне атаката срещу ГЕРБ. Той очерта перспективите пред себе си оттук нататък.

Увери, че ще продължи да работи за ГЕРБ. Една оставка, след като е подадена е редно да се обсъди. За мен тя беше прибързано подадена. Това е много силен политически акт. Ще гласувам „за“, каза Биков.

„Категорично ще гласуваме „за“ оставката на Антон Тодоров. Противопоставяме се на такъв тип поведение. Остро заставаме срещу опитите за натиск върху медиите“. Това заяви Жельо Бойчев от БСП.

„Проблемът не е в поведението на г-н Тодоров, а в ГЕРБ. Той беше използван и след това изхвърлен“, допълни представителят на левицата. Тома Биков добави че вчера по време на заседанието на парламентарната група е било обсъждано и поведението на Валери Симеонов. „Ние не желаем оставката му и го подкрепяме. Това е една много силна атака, която върви срещу него. Управляващото мнозинство е стабилно, монолитно и не е пропукано“, категоричен бе политикът.

Журналистите протестират на грешното място. Те трябва да се съберат пред медиите си и срещу собствениците им. Наистина има проблем със свободата на словото“, каза още представителят на ГЕРБ.