Директорът на „Пирогов“ започна да обижда протестирали лекари

75

Директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. Асен Балтов започна да обижда лекари, които са протестирали против уволнението на колеги. 

В своя фейсбук профил той е публикувал каменна скулптура и е написал „Сопотенски в действие“. Става въпрос за Стоян Сопотенски, зам.-директор на „Пирогов“, предадоха Лекарите и сестрите на „Пирогов“ за Нова Вест.

Той беше един от протестиращите лекари. Недопустимо е по този начин да бъдат унижавани лекари и големи професионалисти в спешната помощ.

Д-р. Сопотенски има 2 специалности – обща хирургия, коятo придобива през 1996 г. и гръдна хирургия, която придобива през 2012 г. Магистър е по здравен мениджмънт.

През 1992 година започва работа в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” като хирург в Първа хирургична клиника. От 2007г. е началник на Спешно приемно и консултативно отделение.

Д-р Стоян Сопотенски е заместник-директор по лечебната дейност от м. ноември 2012 г. Той е заместник – председател на контролната комисия на БЛС. Член е на Европейската асоциация по дигистивна хирургия EDS.

Не може протестиращите лекари да бъдат обиждани и гонени след като изказват своята позиция публично. Това е недопустимо за демократична България, още повече за директор на най-добрата спешна помощ.