Антон Тодоров: Не мога да бъда по-остър

27

„Няма да позволя името ми и всичко, което ми беше вменено, да се превърне в тегоба за ГЕРБ. Колегите ми не го заслужават“ . Това заяви в кулоарите на парламента Антон Тодоров, след като Народното събрание прие оставката му като депутат.

„Не съм приключил с политиката. Вероятно ще има завръщане. Повече от година и половина се опитвам да накарам Корнелия Нинова да обясни за разбойническата приватизация на „Техноимпекс“, но тя така й не отговори на тези въпроси. Вие също не ми помогнахте в тази посока. Трябваше да ѝ задавате тези въпроси поне толкова пъти, колкото зададохте на мен за шайката“, обърна се той към журналистите.

„В 1999 година, в онези бедни времена, откъде извади Нинова 70 хил. долара, за да купи „Техноимпекс“ за жълти стотинки. Тя е казала на Сашо Диков, че не е платила и тези 70 хил. долара. Бих я попитал: Вие като подарък ли получихте няколко милиона активи на „Техноимпекс“, след като си признахте, че не сте платили дори и тези 70 хил. долара“, разкри Тодоров. На въпрос, дали след като вече не е депутат, ще бъде още по-остър Антон Тодоров отговори: „Накъде повече, ще взривя държавата, ако продължавам по този начин“.