Хванаха нелегални таксита при полицейска операция

44

Нерегламентиран превоз на пътници бе осуетен при операция на служители от ОДМВР – София.

В хода на съвместна полицейска операция, проведена от служители на охранителна и икономическа полиция в областната дирекция, са иззети два автомобила, използвани за нерегламентиран превоз на пътници, съобщиха от ОДМВР София за Нова Вест.

Първият случай е установен на главен път 1-8, когато за проверка е спрян лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 33- годишен мъж от кърджалийското село Балабаново. В хода на проверката полицейските служители констатирали, че водачът извършва превоз на пътници срещу заплащане от Холандия и Германия, без да притежава лиценз на общността, без удостоверение за превоз на пътници на територията на България, както и без удостоверение за регистрация за извършване на таксиметров превоз на пътници.

От служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ е съставен акт на водача за извършено нарушение на чл. 6, ал.1 от Закона за автомобилните превози. Автомобилът е иззет за срок до шест месеца.

Вторият иззет автомобил е „Ауди А4“, установен на входа на Елин Пелин в момент на превоз на пътници срещу заплащане от Елин Пелин до с. Доганово, без изискуемите по закон удостоверения и лиценз за тази дейност.

На водача, 49- годишен от същото село, е съставен акт, а по случая- регистрирана преписка за извършено престъпление по чл. 324 от НК.