Задържаха български гражданин на „Лесово“, опитал се да пренесе през границата ни нелегални перилни препарати (СНИМКИ)

64

Недекларирани 419 опаковки с перилни препарати, омекотители, шампоани и други артикули за бита с общо тегло над половин тон иззеха гранични и митническите служители на ГКПП Лесово от лек автомобил с българска регистрация.

Колата е влязла в страната от Турция през ГКПП Лесово на 5 октомври 2017 г. сутринта. Митническите и гранични служители на ГКПП Лесово предприели съвместна проверка на автомобила по искане на служителите от „Гранична полиция“, съобщиха от МВР за Нова Вест.

При инспекцията, те открили в багажника на автомобила и в чанти в купето на колата рекордно количество недекларирани перилни препарати от различни марки и в различни опаковки, омекотители, шампоани, ароматизирани води и други препарати за бита. Общо над 514 кг са иззетите контрабандни стоки. Установено е, че те са собственост на един от пътниците в автомобила, част от недекларираните артикули били покрити и сред личните му вещи.

Срещу нарушителя – български гражданин с адресна регистрация в област Разград, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.