Депутат от ГЕРБ: Никой не е заплашвал Виктор Николаев, това е просто проява на неудачно чувство за хумор

29

Според депутата от ГЕРБ и бивш журналист Тома Биков репликите на Антон Тодоров и Валери Симеонов са неуместни шеги.

Той ги определи като „неуместни шеги” и „гафове” думите на колегата му Антон Тодоров и на вицепремиера Валери Симеонов, казани в ефир на водещия на Nova – Виктор Николаев, съобщи Nova.

Двамата народни представители си позволиха да направят недопустими коментари за работата на колегата ни.

Никой не е заплашвал Виктор Николаев. Това е просто проява на неудачно чувство за хумор”, категоричен беше Биков.

Според него, ако действително съществувало механизъм за уволнение на журналисти от политици, това нямало да се обявява по телевизията.

Борбата за свободата на словото е работа на журналистите, за това не може да с разчита на политиците – те имат склонност да я ограничават.

За да не се случи това, трябва да има много сериозен отпор от страна на журналистическата гилдия”, коментира още Биков.

Скандалът около недопустимите изказвания на политици се завихри вчера.

На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на самолетите „Грипен“ от служебното правителство на Огнян Герджиков е „продукт на определена шайка“, Тодоров отговори:

Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й„.

Вицепремиерът Валери Симеонов пък си позволи да коментира как Виктор Николаев е назначен в медията. „С конкурс ли сте назначен? Сложили са ви на временен договор и са ви удължили. И останахте сам на всичкото отгоре…“, обърна се Симеонов към Николаев.

Коментирайки скандалите с роднински назначения, Симеонов се обърна към водещия с думите: „Вие нямате ли роднини? Те не работят ли някъде? Къде работят?

Използвали са връзките на водещия на Нова телевизия? Точно това е станало, бъдете сигурен. Утре, ако съм злонамерен, ще разработя един „Викторгейт“.