В САЩ направиха специален бургер по случай рождения ден на Путин

37

Нюйоркският ресторант „Лусис кантина роял“ направи специален „пететажен“ бургер по случай рождения ден на руския президент Владимир Путин. Днес, той става на 65 години.

Сандвичът включва няколко пържоли от висококачествено говеждо месо, кашкавал, пикантна майонеза, салата, лют тайландски сос „Шрирача“, както и смес от кориандър и лук, като всичко това е „приклещено“ между двете половинки на апетитна пшенична питка, пише actualno.com, цитирайки ТАСС.

Бургерът, който е кръстен на руския държавен глава и се предлага само веднъж годишно – на рождения му ден (7 октомври), е около шест пъти по-голям в сравнение с останалите сандвичи в заведението и върви с допълнителна порция пържени картофки.

Нещо повече, по рецепта той трябва да тежи точно 1952 грама – числото, отговарящо на годината на раждане на Путин.

Самият ресторант дори има правило, според което посетителят получава безплатно сандвича, ако успее да го изяде целия в рамките на 30 минути. В противен случай той ще трябва да заплати пълната стойност на поръчката си, която възлиза на близо 30 долара.

Един от ръководителите на ресторанта Тед Брайън заявява, че Путин е единственият държавен лидер, чийто рожден ден се отбелязва в заведението със специално ястие.

Брайън аргументира решението с това, че единствено Путин има толкова значимо влияние. „Затова и бургерът трябва да е голям„, добавя той.

Ние вярваме, че Владимир Владимирович е виден политик и историческа личност, така че решихме да му посвещаваме поне един ден в годината„, коментира и главната барманка на „Лусис кантина роял“, която изтъква, че тази традиция се поддържа вече трета година и се радва на голям интерес.