Депутат на ГЕРБ към тв водещ: Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба

34

Антон Тодоров направи коментар за работата на Виктор Николаев.

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров си позволи да направи безпрецедентна оценка за работата на водещия на Nova – Виктор Николаев, пише Nova.

Поводът – въпроси, свързани със закупуването на нови изтребители за армията ни.

В четвъртък, от парламентарната трибуна, той намекна, че президентът Румен Радев е лобирал за това държавата да закупи именно шведските самолети за нуждите на бойната ни авиация В замяна получил „потупване по рамото, а не 5 милиона”.

Депутатът е член на временната комисия в парламента, която трябва да реши кои изтребители трябва да се закупят за армията ни.

Разследващи от Унгария, Чехия, ЮАР са събрали доказателства, че шведската компания е давала пари под масата на свои лобисти”, каза още Тодоров в ефира на NOVA.

Твърдя, че има сериозни съмнения, че Румен Радев, като ръководител на интегрирания екип за избор на нов боен самолет, си е позволил волности, които подлежат на санкции”, заяви още Тодоров.

На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на „Грипен“-ите от служебното правителство на Огнян Герджиков е „продукт на определена шайка“, Тодоров отговори:

„Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й“.

След излъчването на инетрвщто с Тодоров, от ГЕРБ изпратиха следната позиция:

ПП ГЕРБ винаги е защитавала свободата на медиите. По повод днешното участие на народния представител Антон Тодоров в Нова телевизия и изказаните от него тези, от ГЕРБ заявяваме: Смятаме, че свободната журналистика има правото да пита и да задава въпроси. За нас няма лоши и неудобни въпроси, а неточни отговори. Всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово лично мнение„.

NOVA приема отправянето на заплахи от политици към журналисти за недопустимо поведение. Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми.