Борисов: Недопустимо е да има роднински назначения! Оставката на Добрев трябва да бъде приета

31

Оставката на Добрев трябва да бъде приета. Казах му тази сутрин – ако не я приемат, пак да я внесе. Ние обещахме да няма роднински назначения. Където има, да си ходят. Моята дъщеря седи в къщи, плаче и киселее, но няма да я пратя на държавна работа. Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънредна пресконференция по повод очакваното гласуване на оставката на Делян Добрев като депутат днес, предава epicenter.bg

Ние 2009 дойдохме и обещахме да няма роднини в бордовете, да няма партийни назначения. Защото имаме и другия пример. Финансовият министър. Той уволни жена си и тя седи вкъщи и киселее. И моята сестра, като всеки лекар искаше да стане принципал на една болница. Тя до ден днешен кълне Москов, но истинският виновник съм аз. Аз ги помолих да не я назначават. Моята дъщеря, ако я пратя в частна фирма, заминава фирмата„, каза още Борисов.

„Реакцията на партията е разбираема, защото той е в партията от началото. Тук мисля, че е грешката на партията. Толкова ангажираната ми програма не ми позволи да се видя с тях, каза Борисов. Разговарях с Добрев в неделя сутрин. Ние сме длъжни да покажем, че оставката е и морален акт. Тогава хората могат да оценят плюсовете и минусите на един човек. Да, партията иска да остане и той е добре дошъл.

Отдавна думата кум няма значение в обществото както е било в едно време – да ходиш да взимаш. На кум вода се не гази. Сега младите хора търсят някой приятел, който да сложи един подпис, за да узаконят акта“, коментира премиерът.

Оставката е морален акт. Така и хората могат да оценят и преценят качествата на един човек. Отдавна значението на кумът не е това, което е било в миналото. БСП добре умее да подбира изрази и спазват тактиката, че най-добрият начин да унищожиш един човек е да представяш внимателно подбрани истини„, заяви Борисов.

Инатът на кмета да не си отива, заедно с Делян Добрев, не го разбирам. Това си е негово право„, възмути се още Борисов. По думите му моралното е кмета на Хасково Добри Беливанов да си подаде оставката и да има нови избори в града. Той не пожела да коментира вероятността Делян Добрев да се кандидатира за кмет.

Ще събера изпълнителната комисия на ГЕРБ и ако има някакви други такива случаи, да се изчистят. Защото има и обратни примери – жената на финансовият министър преди него е във финансово министерство и той я уволни. Аз лично помолих да не назначават сестра ми като шеф на общинска болница„, обясни Борисов.