Разследват млад мъж от Пловдив, който завлякъл фирмата си с 400 хил. лева

27

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за пране на пари и измама, извършена от длъжностно лице в „Грабо медия”АД, която е в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

В резултат на подаден на 26.09.2017 г. сигнал от служители на „Грабо медия”АД и предприетите по него незабавни действия от отдел Икономическа полиция при ОД на МВР – Пловдив, е започнало досъдебно производство с предмет измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай и последващо пране на пари.

Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Пловдив за Нова Вест.

Към момента, 30-годишният Георги П. от гр. Пловдив е привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода 18.08.2016 г.-21.09.2017 г., в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – експерт маркетинг към „Грабо медия”АД, в кръга на службата си, е възбудил и поддържал заблуждение у други служители на същото дружество, и с това е причинил на „Грабо медия”АД имотна вреда в особено големи размери – близо 400 000 лева, като измамата представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 211, вр. чл. 210, ал.1, т.3, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал.1 от НК.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража”, постановена от РС – Пловдив на 30.09.2017 г.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Георги П. до момента е обвинен, е лишаване от свобода от 3 до 10 години, както и конфискация на до една втора от имуществото на виновния.

Разследването продължава активно и за доказване на престъпната дейност на обвиняемия по пране на парите, придобити посредством извършената измама.