От „Емко“ излизат отново на протест: Искаме да живеем и работим в малките си градове и спокойно да отглеждаме децата си

40

За пореден път работниците и служителите от „ЕМКО“ООД излизат на протест.

„Не желаем да го правим – искаме да работим честно и почтено, както сме го правили досега, предадоха от пресцентъра на военния завод за Нова Вест.

Нямаме политически амбиции и противно на думите на министъра на икономиката не се „разхождаме“ пред Народното събрание, защото много ни се иска да сме в него!

Искаме да живеем и работим в малките си градове и спокойно да отглеждаме децата си! Благодарим на представителите на различни политически партии, които ни подкрепят. Вярваме, че ни подкрепят не като политици, а като български граждани, каквито всички сме.

Обидени сме, че не получаваме тази подкрепа от управляващите!

Протестираме против грубото погазване на Конституцията на Република България; против противопоставянето на частни и държавни дружества; против разрушаване на колегиалните отношения между тези дружества!

Категорично настояваме всички неправомерно прекратени от Министъра на икономиката и неговите чиновници договори за доставка на продукция да се върнат на „Емко“ООД.

Обявяваме се категорично против използването на всяка една проверяваща българска институция за целта да бъдем квалифицирани като „нарушители“, а ръководителите ни като „престъпници“; против започналите нарочни проверки на наши подизпълнители и контрагенти, целящи унищожението на всеки, който работи с нас!

Не приемаме опита на „министъра на икономиката“ на България да настрои нас, работниците и служителите на „ЕМКО“ ООД срещу нашите ръководители!

Не сме съгласни с масовите уволнения и заплахи за уволнения на държавни служители, които отказват да участват в схемата по нашето погубване!

Протестираме и се борим против опита нашето дружество и работни места да бъдат унищожени, а продукцията ни конфискувана!

Настояваме за запазване на имиджа на Република България на външнотърговските пазари и считаме, че имаме огромен принос за доброто име на страната ни в сферата на специалната продукция!

Своят протест и искания ще заявим за пореден път на 2-ри октомври 2017 г., от 14:00 до 20:00 часа, на площада пред зала „Света София“(бивш Партиен дом).

Призоваваме всички наши колеги, подизпълнители, контрагенти и всички български граждани, които считат, че исканията ни са справедливи, да ни подкрепят!

Нека покажем, че „Цялата държавна власт произтича от народа“!“