Кървав инцидент във Виена! Българин е тежко ранен

27

Кърваво меле се разигра в австрийската столица Виена тази нощ.

Сърбин бе убит, а българин – тежко ранен, при конфронтация с афганистанци и чеченци, предаде австрийската национална информационна агенция, съобщи БЛИЦ.

Инцидентът, в който са участвали шест души се разиграл тази нощ в района Отакринг.

След като един от тях извадил нож, 21- годишен мъж получил тежки наранявания и малко по-късно е починал в болница. Човек, който е бил с него, е в тежко състояние с опасност за живота.

Четирима души са задържани. Към 2 ч. тази нощ двете групи – 21-годишен сърбин и българин, от една страна, и четирима мъже от Афганистан и Чечения, от друга – влезли в конфронтация по неизвестни засега причини, съобщи полицейски говорител.

Инцидентът станал близо до входа на метростанция. Както се посочва, единият от групата на четиримата, 22- годишен, извадил нож и наръгал сърбина и българина. И двамата получили много тежки наранявания.

Някъде около час и половина по-късно 21-годишният сърбин починал в болница.

След това четиримата мъже избягали, но малко по-късно били задържани.

По 22-годишния нападател е имало следи от кръв. По случая е образувано разследване. В рамките на днешния ден заподозрените ще бъдат разпитани.

Засега не е ясно каква е причината за случилото се, дали са участвали и още лица, както и видът и местонахождението на ножа.