Десислава Радева: Една съпруга на президента просто довършва мъжа

136

Съпругата на президента на България – Десислава Радева даде интервю, в което говори за взаимоотношенията си с държавния глава, за критиките към нейното облекло и за свободното изразяване в социалните мрежи.

Тя дори разказа, в откровено интервю за Дарик, че профилът й във Facebook е бил хакнат и блокиран до неделя вечерта.

Ето част от интервюто на Теодора Симова със съпругата на президента:

Теодора Симова: Не е тайна, че на няколко пъти Ваши постове във Фейсбук предизвикаха остра реакция от постоянното присъствие зад клавиатурите. Какво променихте в начина си на общуване в социалната мрежа или може би президентът Ви е посъветвал да внимавате?

Десислава Радева: Не съм променила и президентът не ми забранява. Просто нямам време за Facebook. Ако ме питате дали бих перефразирала някои предишни постове, които наостриха обществото или поне част от обществото, в сегашната си позиция бих ги казала по друг начин.

Но пак бих ги казала. Аз съм открит човек, за мен социалната мрежа е място, където можеш да кажеш какво мислиш без маска и без грим.

Теодора Симова: Кое хейтърско определение най-много харесвате?

Десислава Радева: „Генерал Деси“.

Теодора Симова: Защо?

Десислава Радева: Не знам, симпатично ми е някак си.

Теодора Симова: „Генерал“ с колко звезди е Десислава Радева?

Десислава Радева: Ами след като Румен е двузвезден, аз би трябвало да съм поне тризвезден.

Теодора Симова: Генерал-лейтенант?

Десислава Радева: Генерал-лейтенант, да.

Теодора Симова: Вие с Бойко Борисов ще се изравните по чин.

Десислава Радева: Да, ще си мерим пагоните явно.

Теодора Симова: Година сте под светлините на прожекторите. Разбрахте ли каква дължина на полата предизвиква най-малък публичен хейт?

Десислава Радева: Няма такава. Независимо каква е дължината, ако тя е ок, има сандали. Ако е ок затворени обувки, има чорапогащници. Ако има и чорапогащници, има едни пенсове, които им липсва сутиен. Все ще се намери нещо

Теодора Симова: Дори сега за посещението в САЩ някаква история се е оформила.

Десислава Радева: Да, онзи ден приятелка ми каза. То е смешно: че когато с президента сме отишли да направим снимката с Доналд и Мелания Тръмп, аз съм била по сандали и жена от американския протокол казала, че това било недопустимо и ми дали на заем обувки. Не е така, ама пак трябва да доказвам, че нямам сестра.

Теодора Симова: Всички анализатори, които се канят по студиа, когато има Ваша изява, за да бъде обсъден външният Ви вид… Казват, че това е навярно, защото сте първата първа дама, която иска да е първа дама, макар че не признава, че е първа дама.

Десислава Радева: Първо, България според мен отвикна да има съпруга до президента през последните пет години. Дори имаше и едно такова мнение, че едва ли не в днешния модерен свят нито един президент не ходи със съпругата си.

Ами напротив. Сега, при последната визита в САЩ всички президенти бяха с половинките си. Така че според мен една съпруга на президента просто довършва човека, мъжа.

Теодора Симова: В случая Румен Радев.

Десислава Радева: В случая Румен Радев.

Теодора Симова: Отбелязахте ли годишнината от сватбата?

Десислава Радева: Да. Как ли ще питате?

Теодора Симова: Понеже ме подканяте да ви питам, кажете.

Десислава Радева: В тесен семеен кръг в ресторант, тоест аз и той на романтична вечеря. Доколко може да бъде романтична, на съседната маса седяха хората от НСО.

Теодора Симова: Имаше ли изненада, каквато направихте например за рождения му ден?

Десислава Радева: Имаше, но няма да я кажа.

Теодора Симова: Какво е семейството за Вас – съюз между мъж и жена или брак между съпрузи?

Десислава Радева: Според мен семейството е въпрос на личен избор и лично разбиране. Аз за себе си знам какво е семейството, избрала съм този начин и така си живея.