Георги Гергов: Ще участвам в битката за лидер на БСП, Нинова трябва да си ходи

35

Кадър: NOVA

Бизнесменът и политик Георги Гергов в ефира на Нова телевизия обяви, че ще участва и в следващата битка за лидер на БСП.

 Бизнесменът Георги Гергов напоследък е най-яростният и последователен критик на ръководството на БСП. Той ръководи организацията на партията в Пловдив.

 Макар че не смята, че е най-добрият вариант за поста, Гергов играел в състезанието всеки път, защото смята, че трябвало да има равнопоставеност.

„Корнелия Нинова поставя партията в ситуацията, която стоим в ъгъла“, заяви Гергов и подчерта, че лидерката трябвало да си ходи.

Той обаче заяви, че нито води война с Нинова, нито иска да има такава война.

Гергов обаче разкритикува отново председателката на БСП, че „материалът“ в парламентарната група е слаб, което е резултат от кадровата политика и т.нар. вътрешнопартийни реформи.

„Има място за старите кучета и милионерите в БСП. Тези, които си плащат данъците обаче. Можем да изброяваме милионерите в БСП с часове, но не е моя работа да говоря с имена“, каза бизнесменът.

По думите му има и хора, които взимали чанти с пари под масата, но това е работа на прокуратурата. За себе си пловдивският водач на левицата обяви, че винаги излиза с лицето си и стои зад това, което прави – и в бизнеса, и в политиката.

Гергов похвали премиера Бойко Борисов за това, че страната ни е добре приета навсякъде в Европа и отново заяви, че според него е трябвало БСП да спечели изборите и да предложи общо управление с ГЕРБ. По думите му обаче в левицата не било имало и 5 минути време за анализ на загубата на парламентарния вот.