Влади Въргала: Единственият бизнес, който върви в България е този на съдия-изпълнител

116

Кадър: bgonair

Страната ни има спешна нужда от закони. Проблемът е в тях и в тяхното спазване.

Това заяви пред „България сутрин“ по bgonair.bg Владислав Карамфилов, известен като Въргала.

„Единствената промяна от времето на социалистическа България до днес е, че заменихме думите „другарю“ и „другарке“ с „господине“ и „госпожо“, посочи в студиото на  актьорът.

„Сблъсък на интереси има там, където има много пари. Уж е налице някакъв вид капитализъм в държавата. По никакъв начин обаче не се стимулира родното производство и частния бизнес. Дори по Конституция има противоречие, тъй като в нея се смята, че частното и държавното са равнопоставени, вместо да бъдат конкуренти. Единственият бизнес, който пък в момента е успешен в България, е този на съдия-изпълнителите“, каза Влади Въргала.

По думите му в България личната инициатива е наказана, ако не е партийно поръчение. Пред Bulgaria ON AIR той коментира още опитите на Слави Трифонов да влезе в политиката.

„Кастингът за политици, който шоуменът оповести, че ще проведе, беше най-слабата му точка. Доста неща, които направи до момента, събудиха у мен възхищение, изрече много истини, въдвори на дневен ред съществени за българина теми и проблеми, но е невъзможно да се промени каквото и да било чрез един конкурс“, категоричен бе Въргала.