ГДБОП и Жандармерията разбиха жестока престъпна група у нас! Има 9 задържани

445

Снимката е илюстративна

Разбиха жестока престъпна група от гр. Козлодуй, занимаваща се с рекет, палежи, лихварство и разпространения на наркотици.

Днес, 26.09.2017 г., под ръководството на Специализираната прокуратура на територията на област Враца, служители на ГДБОП и Жандармерията извършват активни процесуално следствени действия срещу организирана престъпна група, извършваща рекет, палежи, лихварство и разпространение на наркотични вещества.

По разпореждане на главния прокурор г-н Сотир Цацаров на място са изпратени екипи от Бюрото по защита на свидетели за обезпечаване на действията по разследване и оказване на защита на свидетелите.

До настоящия момент са задържани 9 лица, извършват се претърсвания в жилища и автомобили, разпитват се свидетели.

Утре, 27.09.2017 г., в 13.00 часа в гр. Оряхово ръководителят на Специализираната прокуратура г-н Иван Гешев, директорът на ГДБОП г-н Ивайло Спиридонов и говорителят на главния прокурор г-жа Румяна Арнаудова ще предоставят повече информация за хода на разследването.

 

По неофициална информация лидер на бандата бил криминално проявеният Цветелин Ценов, известен с прякора Квиц. Част от жертвите на бандата за наказание били изнасилвани – това бил „почеркът” на групата.