Разследват опит за убийство с тесла

28

Снимка: btvnovinite.bg

На 20 септември 2017 г. е получено съобщение на тел. 112 за пострадал мъж до язовир „Държава 1“ в землището на село Държава, община Чирпан.

Незабавно са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, съобщават от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив за Нова Вест.

Установено е, че на 20.09.2017 г., до язовир „Държава 1“ в землището на село Държава, община Чирпан, след възникнал скандал Николай Т., на 45 г., нанесъл удари с тесла на 55-годишния Н.К. Пострадалият е бил откаран в МБАЛ „Ст. Киркович” – Стара Загора, където са извършени оперативни интервенция.

Образувано е досъдебно производство срещу Николай Т. за престъпление по чл. 115 вр. с чл. 18, ал.1 от НК за това, че на 20.09.2017 год. е направил опит умишлено да умъртви Н.К , като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини. Назначени са и се извършват множество експертизи – съдебно-медицинска на пострадалия, психолого – психиатрична експертиза .

Николай Т. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 20.09.2017 г. е направил опит умишлено да умъртви Н.К , като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини. Наказанието, което се предвижда за престъпление по чл. 115 вр. с чл. 18, ал.1 от Наказателния кодекс е „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

Спрямо Николай Т. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ с определение на Окръжен съд – Стара Загора.