Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие Международна научна конференция на тема „Future Armed Forces 2040“

24

Международна научна конференция на тема „Future Armed Forces 2040“ ще се проведе утре.

Организира се от Института за перспективни изследвания за отбраната (ИПИО) на Военна академия „Г. С. Раковски“, съвместно с AFCEA (София) и дирекции „Отбранителна аквизиция“ и „Проектно управление“ на Министерството на отбраната, предадоха от пресцентъра на Министерството на отбраната за Нова Вест.

Приветствие към участниците в конференцията ще поднесе и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.

По време на двудневната конференция ще бъдат разгледани седем основни теми: анализ на средата за сигурност 2040 – глобални предизвикателства и тенденции; Балканите и Черноморския регион: възникващи предизвикателства пред сигурността; визия за бъдещите Въоръжени сили на Република България; Въоръжени сили 2040 – способности и инвестиции; технологични тенденции и техния ефект върху бъдещите войни; Въоръжени сили 2040 – човешкият капитал и бъдещи предизвикателства в киберотбраната.

В конференцията ще вземат участие над 80 експерти от Австрия, България, Великобритания, Гърция, Канада, Катар, Полша, Румъния и САЩ.

Доклади в конференцията ще изнесат представители на Организацията за наука и технологии на НАТО, Командването по трансформацията на НАТО, Щабният елемент за интегриране силите на НАТО в България, Националната военна академия на Австрия, Военната академия на Гърция, Националния военен университет „Карол І”, Румъния, Университета за военни изследвания, Полша и др.