Лекари и сестри се жалват от директора на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“

36

Ние лекари и медицински сестри сме възмутени от методите на работа на директора на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Той увеличава администрацията и ударно назначава чиновници за сметка на нас лекарите и сестрите, съобщиха от УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ за Нова Вест.

Администрацията се назначава на огромни заплати, които са дори по-големи от на лекарите и сестрите. Това е срам. Не е ясно защо е необходима толкова раздута администрация на една спешна помощ? За сметка на това напускат качествени доктори и сестри, от което страдат пациентите. В момента има много вакантни места в „Пирогов“ за специалисти, а не за администрация. Отделно в болницата се правят безсмислени ремонти за огромни пари.

Проф. Балтов реже лентички и си преписва заслуги, които са направени от предишното управление. За седем месечното му управление дълговете на „Пирогов“ са се увеличили с още няколко милиона. Причината е в некомпетентното управление на болницата от проф. Балтов. Ние лекарите и сестрите очакваме рокади в „Пирогов“ от страна на министъра на здравеопазването проф. Николай Петров. Ние се надяваме още да бъдат разследвани документите, дипломите и конкурса за избор на директора на спешния център, тъй като „Пирогов“ продължава да се управлява от човек на служебния министър-председател Огнян Герджиков.