След земетресението в Мексико: вулкан бълва пара и пепел (Видео)

22

 

Кадър: Youtube

Вулканът Попокатепетъл избълва облак пара и пепел на около два километра във въздуха

Експертите смятат, че това не е свързано със земетресенията, разтърсили Мексико през последните дни, 24часа, цитирайки Асошиейтед прес.

Броят на жертвите на силния земен трус във вторник с магнитуд 7,1 в Централно Мексико нарасна на 305 души, съобщи националният координатор на >5 силите за гражданска отбрана Луис Фелипе Пуенте.

Продължават спасителните дейности, които вчера бяха прекъснати за няколко часа заради нов трус със сила 6,1 в щата Оахака.

Министерството на вътрешните работи на Мексико обяви извънредно положение в 75 общини на южния щат Оахака, пострадал при разрушителното земетресение на 19 септември, предаде ТАСС. Стъпката ще даде възможност да бъдат задействани средства от фонда за помощ при извънредни ситуации и властите ще получат ресурс да преместят пострадалото население и да му окажат помощ с хранителни продукти или медицинска грижа, уточни ведомството.

По последни данни на властите броят на жертвите на земетресението във вторник е достигнал 307 души. включително един жител на Оахака. В столицата са загинали 169 души, а общият брой на жертвите на трите най-мощни труса превишава 400 души.