Илияна Йотова ще посети Велико Търново по случай Деня на независимостта

22

На 22. септември 2017 г. вицепрезидентът Илияна Йотова ще вземе участие в честванията по случай 109-тата годишнина от обявяването на Независимостта на Република България във Велико Търново.

В 9:40 часа вицепрезидентът ще се включи в шествието с официалните гости, които се отправят към крепостта „Царевец“. В 10:45 часа Илияна Йотова ще произнесе слово, съобщиха от пресцентъра на Президенството за Нова Вест.

В 11.30 часа вицепрезидентът ще участва в шествие до паметника „Майка България“, където в 12.00 часа ще поднесе цветя заедно с кмета на община Велико Търново.

На 23. септември 2017 г. вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Националните хайдушки празници „Капитан Петко Войвода“ в Чепеларе.

В 17:15 часа вицепрезидентът ще се включи в шествие до бюст-паметника на Капитан Петко Войвода, където ще положи венец. В 18:45 часа Илияна Йотова ще произнесе слово.

Преди участието си в Националните хайдушки празници, вицепрезидентът ще проведе работна среща с кмета на Община Чепеларе Славка Чакърова и ще посети Националната астрономическа обсерватория – Рожен. Илияна Йотова ще се срещне с млади астрономи и с директора Никола Петров.