Сири – дигиталният асистент на Apple спаси дете по време на урагана Харви

31

Болно момиче, блокирано в дома си заедно с родителите си по време на урагана Харви, е успяло да се свърже и да поиска помощ благодарение на Сири.

Дигиталният асистент на Apple, Сири, която вече има конкуренция в лицето на Гугъл Асистента и гласовия асистент Алекса на Амазон, помогнала на момичето да се свърже с Бреговата охрана, която ги спасила и отвела на сигурно място.

14-годишната Тайлър Франк, която страда от апластична анемия, вдигнала температура и получила болки точно в разгара на урагана Харви.
Сутринта на 27 август Тайлър, майка й  и тримата й братя се събудили в наводнената си къща, където водата продължавала да се покачва. Най-големият брат на Тайлър я пренесъл на гръб до покрива.

Семейството многократно се опитвало да се обади за помощ, тъй като момичето изпадало в криза заради болестта си. По време на криза човек с тази болест може да изпитва болки, по-силни от тези при раждане, тъй като червените кръвни телца запушват кръвоносните съдове и части от тялото остават без кислород.

Опитите да се обадят на спешния телефон 911 били безуспешни, а семейството не e могло да намери помощ и чрез Фейсбук и Инстаграм. Тогава на Тайлър й хрумнало да помоли за помощ Сири, личният дигитален асистент на Apple.
Тайлър дала на Сири инструкции да се обади на Брегова охрана. На 28 август пристигнал хеликоптер, но не взел от покрива Тайлър и семейството й, защото приоритет за деня било спасяването на възрастните хора.

Тайлър още веднъж използвала Сири, за да се свърже с Брегова охрана и на следващата сутрин бил изпратен хеликоптер за тяхното семейство. Тайлър била превозена до Тексаската детска болница, където и било осигурено лечение.

Източник: techtimes.com

Превод и редакция: „Нова Вест“