Почистващо устройство ще наблюдава какво се случва, докато не сме вкъщи

45

От Bosch планират да пуснат на пазара смарт почистващо устройство – прахосмукачка, управлявана чрез приложение на телефона.

На изложението IFA 2017 през септември в Берлин компанията ще представи новия си модел автоматична прахосмукачка Roxxter. Машината е първата на Bosch, която ще може да се контролира през телефонно приложение.

Прахосмукачката ще има доста модерни характеристики. Вградена дигитална камера ще може да излъчва видео от дома директно към телефона ви. На теория функцията позволява на собствениците да наблюдават дома си от разстояние чрез приложението. Roxxter ще може да изпълнява и гласови команди, предавани чрез гласовия асистент Алекса, който се предлага от Амазон.

Останалите функции на Roxxter са като на повечето прахосмукачки-роботи, които се продават на пазара. Сканиране на мебелите и площта, детектор за стълби и други препятствия. Също като моделите Румба и Неато, Roxxter комбинира почистващи характеристики и изготвяне на детайлни карти. На картите може да маркирате площи, които роботът да заобикаля, като дебели килими или детска стая,пълна с малки парченца Лего.

За момента от Bosch не са определили цена или начална дата на продажбите. Ако съдим по характеристиките, цената вероятно ще се доближава до тази на Miele Scout модела, който струва 900 долара.

Източник: cnet.com

Превод и редакция: „Нова Вест“