Майка се възмути, че в Дисниленд отказали на сина ѝ да се облече като принцеса

112

Британска майка на три деца преживяла няколко не съвсем вълшебни момента, когато в парижкия Дисниленд опитала да наеме облекло на принцеса за тригодишния си син Ноа и ѝ било отказано, предвид пола на детето.

Хейли Маклийн-Глас споделя, че синът ѝ е обсебен от принцесите на Дисни и най-вече от Елза от „Замръзналото кралство“. Детето можело по цял ден да гледа филма и да пее песента. Затова и майка му била много развълнувана, че ще може да го облече като любимата му героиня. Уви, не успяла.

Жената получила имейл от представител на Дисниленд , в който пишело „в момента не е възможно да наемете костюм на принцеса за момче“ заедно с предложение да изпратят на детето друг подарък на същата стойност.

„Просто смятам, че не е честно. Момиченцата могат да носят пиратски костюми или костюми на Сапйдърмен. Ако някой каже на момиченце, че не може да облече такова нещо, ще се вдигне огромен шум. Не разбирам защо за момчетата да е различно.“, казва майката пред телевизионен канал.

Хейли Глас подробно разказва за неприятната случка в блога си и обяснява: „Това няма нищо общо с дебата хетеро срещу хомосексуални, става дума просто за дете, което иска да се облече като любимата си героиня.“

Когато от английския „Mirror“ се свързали с Дисни за коментар, от компанията обяснили, че е станала грешка и че опцията за костюмиране е налична за всички деца между 3 и 12 години. Представители на компанията са се свързали със семейството , за да се извинят за невярната информация, която им е била поднесена.

Източник: thisisinsider.com

Превод и редакция: „Нова Вест“