Сирийски бежанци кръстиха новородената си дъщеря на германския канцлер

39

Майка кръсти дъщеря си Ангела Меркел Мохамед, на германския канцлер, в знак на признателност, че е дала шанс на семейството ѝ да остане в страната и да започне нов живот.

Бебето е родено миналата седмица в семейство на сирийски бежанци, мигрирали в Европа по време на войната. Асия Фарай решила да нарече така дъщеря си в израз на уважение към 63-годишната Меркел, чиято политика е позволила на семейството ѝ да се установят в Германия през 2015 г.

От болницата „Свети Франциск“ в Мюнстер са потвърдили, че първото име на детето е Ангела, второто Меркел, а фамилията Мохамед.

Това не е първото бебе, кръстено на германския канцлер – семейство, търсещо подслон в Дюсбург през 2015 година също кръсти дъщеря си Ангела Меркел.

Миналия месец канадският министър-председател се срещна с двумесечно бебе, кръстено на него. Родителите на бебето, също сирийски бежанци, са му дали името Джъстин Трюдо Адам Билан. Детето е родено в Албърта, западната част на Канада. Родителите Афра и Мухамад Билан пристигнали в Канада след като избягали от Дамаск, Сирия, с двете си по-големи деца през 2016 г.

Източник: Daily Mail

Превод и редакция: „Нова Вест“