Мъж и жена починаха след тежко ПТП край Омуртаг

59
Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

Вследствие на тежко ПТП на пътя Котел-Омуртаг, 70-годишен мъж и 66-годишна жена са починали.

Това съобщиха от МВР – Търговище за Нова Вест.

На 9.08.2017 г. около 17,05 ч на тел. 112 в РУ-Омуртаг е получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие на второкласен път II-48/Котел-Омуртаг/ в община Омуртаг, км 7+500.

Правоспособният водач А.А., на 59 год., от с. Ябланово, община Котел, управлявайки лек автомобил „Сузуки Вагон“ със сливенска регистрация в посока гр. Омуртаг-гр. Котел, е предприел маневра “завиване наляво “от крайпътна отбивка и е отнел предимството, блъскайки предната дясна част на правомерно движещия се в посока гр.

Омуртаг-гр. Котел лек автомобил „Форд Мондео“ с хасковска регистрация, собственост и управляван от правоспособния водач Г.Т., на 70 год., от с. Брод, община Димитровград. След сблъсъка лекият автомобил „Форд Мондео“ е продължил движението си и е се е блъснал в намираща се отляво крайпътна бетонна реклама.

В резултат на пътния инцидент водачът на лекия автомобил „Форд Мондео“ е приет в МБАЛ-Търговище с множество гръдни и лицеви травми, където по-късно е починал.

Возила се на предна дясна седалка в същия автомобил 66-годишна жена от гр. Димитровград също е приета за лечение в МБАЛ-Търговище, където впоследствие е починала.

На водача на лекия автомобил „Сузуки“ А.А. е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна.

На двамата водачи са взети кръвни проби за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.