Транссексуален мъж в САЩ роди здраво момченце

82

Тристан Рийс е транссексуален мъж, женен за партньора си Биф Чаплоу. Двамата вече отглеждали две осиновени деца и имали желание да се сдобият с тяхно общо дете.

Снимка: viralthread.com

През 2016-та Рийс забременял, но претърпял неуспех и преживял спонтанен аборт в шеста седмица от бременността.Скоро след това двойката от Портланд, Орегон, съобщила за новата бременност на Рийс.

Този път бременността протича успешно и те обявяват раждането на първото си общо биологично дете. Daily Mail съобщава, че въпреки хормонозаместителната терапия, Рийс е запазил първоначалните си репродуктивни органи, което означава, че е в състояние да забременее.

Бебето Лео има по-големи брат и сестра, осиновени от двойката след като сестрата на Биф Чаплоу и приятелят ѝ били лишени от права върху децата си заради системен тормоз.

Снимка: viralthread.com

Тристан Рийс споделя, че преди години не си е помислял, че може да има свое биологично дете. „Дори не смеех да си мечтая за биологично дете. Първо, не мислех, че ще е възможно, и второ- отне ми много време да стана достатъчно уверен в идентичността си и да бъда способен да предприема такава стъпка.“

Източник: www.viralthread.com

Превод и редакция: „Нова Вест“