Как да изглеждаме добре и да не пълнеем през лятото?

61

Всички искаме да сме във топ форма през лятото, но как можем да устоим на всички изкушенията, които ни предлага сезонът. 

По време на дълго чаканата отпуска се отдаваме на пълен релакс с повече хапване и коктейли. Това е времето, през което забравяме за здравословното хранене и качването на килограми е налице, пише Дарик.

Можем да се наслаждаваме на храненето по време на почивката, стига да спазваме някои основни правила на здравословния хранителен режим. Ето няколко съвета:

Много от хотелите предлагат ол инклузив – неограничена консумация на храна, няколко пъти на ден. Но това не означава, че трябва да изядем всичко, което е сервирано на масата.

Не забравяйте, че здравословната закуска е най-важното хранене за деня, на което спокойно можете да наблегнете.

Например тя може да бъде от сварено яйце и филийка хляб. А една перфектна вечеря на ол инклузив е комбинация от морски дарове или риба, заедно със салата. Вечерята трябва да е възможно най-бедна на калории и да се случва преди 19 часа.

Може да изпиете и чаша хубаво бяло или червено вино.

Пътуването, плажа, разходките, жегата – всичко това е предпоставка за дехидратация. За да компенсирате, пийте много вода. Избягвайте алкохола на плажа и в обедните часове, тъй като той дехидратира силно организма.

Ако въпреки това прекалите с похапването, когато се върнете от почивката, минете към един по-ограничен хранителен план.