6 години и 720 хиляди кадъра за перфектната снимка на птица (СНИМКИ)

865

Снимка: elaadaouifashioned01

Колко далеч може да стигне човек, ако е решен да следва мечтите си? Фотографът, с когото се срещаме, отговоря на този въпрос по начин, който ни изненадва.

Алан Макфейдън е необикновен човек, който е бил на специална мисия. Въпреки че думата „милиони“ често се ползва като израз за преувеличение, той действително заснема половин милион кадъра, за да постигне перфектната снимка. Освен това решава да остане на едно и също място в продължение на шест години, за да осъществи мечтата си.

Снимка: elaadaouifashioned01

Изключително трудно е да се направят добри снимки на птицата от вида земеродно рибарче. Да се заснеме тази птица в движение наистина изисква голяма отдаденост.

Снимка: elaadaouifashioned01

Алан Макфейдън се оказва правилният човек за това. Световно признатият фотограф хваща зашеметяващи моменти от живота на птиците за всички онези, които не могат да ги видят на живо.

Снимка: elaadaouifashioned01

Върху перфектната снимка на гмуркащо се във вода рибарче той работи дълго време и оповестява усилията си чак когато снимката е факт. Оказва се, че фотографът е прекарал хиляди часове, криейки се и дебнейки птиците през целия този период.

Снимка: elaadaouifashioned01

Несъмнено подобна работа и усилия заслужават уважение. Хора като Алан Макфейдън с неуморното му постоянство ни помагат да оценим природата на едно още по-високо ниво.

Източник: www.goodfullness.com

Превод: Нова вест