10-те държави с най-гадна храна

709

Класация в интернет, в която може да се гласува, подрежда държавите, в които според потребителите храната е най-лоша. Коментарите по-долу са на участници в гласуването на www.thetoptens.com.

10. Швеция

Картофи и пак картофи. Във всяко ястие присъстват картофите, а шведските торти се правят с хляб. Безвкусна храна, кюфтета, наденици и твърде много сметана. Маринованата им херинга е храната с една от най-ужасните миризми в света.

9. Холандия
Ужасно варено месо. Нямат национална кухня и менюто им се изчерпва с херинга, картофи и вафли.

8. Италия
Изненадващо е как Италия попада в класация за най-лоша храна, но според коментарите на потребители в нета, италианската храна е надценена и се изчерпва основно с пица и паста. Италианците не са майстори в готвенето на пилешко, телешко и риба, освен 2-3 средиземноморски вида.

7. Мексико
Такос, начос и произволно смесване на сирене, царевица и боб в различни конфигурации. Мексиканците ползват индийските подправки, но само ги хабят.

6. Япония
Критиките към японската кухня са заради суровата риба, живи калмари, живи жаби и други екстри на японското меню.

5. Индия
Индия се нарежда на пето място заради прекалено лютата си храна, голямото количество подправки и продължителната топлинна обработка, която убива всички полезни вещества на зеленчуците.

4. Русия
Лошо месо, мазна и предимно варена храна. Липса на подправки. Климатът не предполага наличието на свежи зеленчуци и плодове. Преварени картофи, студено месо и твърд хляб.

3. Китай
Въпреки че китайската храна е сред най-популярните в света, критиките към нея са заради прекалената обработка, оцветители и подсладители. Допринасят и легендите за ядене на кучешко месо, както и съмнителната хигиена на китайските ресторанти.

2. САЩ
Всеобщо схващане е, че американците не познават вкуса на истинската храна, а основно вкуса на сол и захар. Макдоналдс, сирене с вкус на пластмаса, твърде мазна и прекалено преработена храна.

1.Великобритания
Според много хора английската храна е сред най-лошите в света. Ястията са еднообразни и се свеждат до риба с пържени картофи, овчарски пай, пай от бъбреци, кървавица и Йоркширски пудинг.

Преводи редакция: Нова Вест