Дупница на нокти! Даниел от Пловдив е шестата жертва на Галеви

0
blank
Снимка: "Фейсбук"

Цяла Дупница е изтръпнала и в момента е на нокти след показния разстрел на 43-годишния Данаил Божилов -Мечката в пловдивския парк „Лаута“, пише тази сутрин „Телеграф“.

„Дани, когото всички в града знаехме, че пере пари на Галевците, е шестата жертва на братята. Преди него по подобен начин бяха ликвидирани Гяволето, Хипса, все техни момчета“. Това коментираха топкриминалисти от региона, които са разследвали Пламен Галев и Ангел Христов. Мечката беше гръмнат с един куршум в гърдите рано сутринта в сряда, докато развежда кучето си.

„Божилов се е преместил преди десетина години в Пловдив, за да опита да скъса с миналото си“, твърдят хора от най-близкия му кръг. Още преди 7 години той взел огромна сума от братя Галеви, които му поверили за „обработка“, но след изчезването им решил, че няма да бърза с връщането.

Именно по тази причина от ГДБОП, които обаче не са пряко водещи в разследването, смятат, че това е мотивът за убийството. По оперативни данни Божилов е нямал длъжници в Пловдив, въртял е официално соларно студио за около 100 000 долара, с което обаче се занимавала предимно жена му.

Криминалисти смята, че покушението му е изпипано до последния детайл. „Мечката е бил следен. Отлично са познавали навиците му, както и че разхожда кучето си точно в тази алея“ споделиха разследващо. По думите им мястото не е избрано случайно, тъй като там няма камери, а кучкарите били страхливи и дори някой да види убиеца, никога нямало да си отвори устата.

Божилов е шестата жертва на братя Галеви заради взети и невърнати пари, смятат хпора в Дупница. „Абсолютно не си мислете, че Галеви са си отишли безвъзвратно. Имат си подставени хора и всичко си е постарому, просто те физически не са тук, за да всяват страх и респект.

Хората иим са тък и си продължават“, разказваха вчера дупничани. В периода от 2000 до 2007 година в града на на фармацията, както е известна Дупница, показно бяха разстреляни Пламен Мавров – Гипса, Ангел Гяволето, бившият директор на „Хидрострой“ – Дупница Емил Десподов и едно момче на име Радослав, който след разстрела е хвърлен в контейнер за смет. Петата жертва е бизнесменът Пламен Миланов, намерен преди около години отровен с газ в един от офисите си в центъра на Дупница.

Разследването и до ден днешен твърди, че е било авария, но всички знаят, че става въпрос за нарочен инцидент, просто не могат да бъдат открити години доказателства пред съда и прокуратурата. Един от най-силните наследници на Галеви в момента е 35-годишният Янко, споделиха близки на феодалите. Помагат му старите му муцуни Владко Стъклето, Васил Каплата и др.

реклама

реклама