Поредният конфликт заради цигара?! Роми нападнаха 17-годишно момче, докато се разхожда с приятелката си

3

В мрежата се заговори за ново брутално нападение, извършено от ромска тумба. Потребители на фейсбук група твърдят, че случилото се с 18-годишния Алекс от Бяла, се е повторила с друг младеж, този път в Нова Загора,  пише „Блиц“.

Ето какво точно се казва в публикацията в групата: „Ето това се случи на едно 17 годишно момче докато се разкарва с приятелката си в град Нова Загора… Нападнат от 7 – 8 души. Първо го питат колко е часа , а после му искат цигара , той не пуши и няма как да им даде.

Един от циганите го напада с бокс в главата…. “ Според допълнителна информация, във Фейсбук групата ужасяващата случка се е разиграла снощи около 22:30 часа в парк Мария Роза в града. о момче от Нова Загора е нападнато в гръб от група младежи, докато изпращало приятелката си. Младежът е с пукната глава и с мозъчно сътресение.

Информация, огласена от bTV, потвърждава инцидента. Снощи около 22:30 ч. синът на Станимир и Йовка изпращал приятелката си в близост до един от парковете в Нова Загора. Компания младежи първо ги попитали колко е часът, а след това поискали цигара. Момчето и приятелката отговорили, че не пушат, но компанията тръгнала след тях.

Настигнали ги и ударили момчето в гръб с остър предмет. Ударът попада в главата на 17-годишния младеж. Той е с леко мозъчно сътресение и пукната глава.

Полицията разследва причините за агресията. Родителите твърдят, че от страна на удареното момче не е имало провокация. Нападателят, също на 17 години, е задържан за 24 часа. В Нова Загора организират подписка срещу насилието. Коментарите под публикацията във Фейсбук са в двата полюса.

Според някои потребители това е поредната провокация, а разни хора просто се чудят как да подклаждат етнически конфликт в страната. Други пък приемат написаното за чиста монета и веднага започват да се заканват.

Има и трети тип потребители, които наистина искат да разберат какво е станало и питат за повече информация.

Ето някои от коментарите:Тази България няма да се оправи запомнете думите ми ,,ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ИЗНЕСЪТ В ЧУЖБИНА“.. “

„Ама за какво по дяволите им даваме помощи на тази паплач от нашите данъци, за да ни бият децата по улиците ли?!?!?!?!“ „Нито аз ,нито някой друг би искал да бъде жертва и играчка за избиване на нерви ,от народ ,който не уважава първо себе си.“

„И баща ми – на 75 г. ,е бил нападнат вчера след обяд от цигани и бит в момента е в болница със фрактура на черепа и сътресение“ „Спрете с този расизъм“ „Стига с тези глупости и провокации“.