Съпрузи от Благоевградско изкачиха Вихрен хванати за ръка

29

Той е на 78 години, а тя – на 73 години. Заедно са от 52 години. Изкачват Вихрен, така както вървят и през живота – ръка за ръка, съобщи Нова телевизия.

Дълги години Вангелия и Асен Манолеви работят като учители в училище „Отец Паисий“ в село Микрево, община Струмяни. Тя преподава математика, а той – химия. Именно в училището е и първата им среща. Пет месеца по-късно идва и годежът, а след това се раждат и двамата им синове. Днес Вангелия и Асен се радват и на четири внучки и един внук.

Единият от синовете им – Любомир Янев – продължава традицията и става учител, а съпругата му също е преподавател по математика. Дъщеря им Ваня също иска да преподава.

Именно тя реши да сподели в социалните мрежи как тази седмица баба й и дядо са изкачили заедно втория по височина връх в страната.

„Това е любов. И всичко казано тук е излишно. Няма дума, която да опише 52-годишни любов, уважение, разбирателство и доверие. Той не я пусна и за миг, когато я беше страх и й беше трудно. Тя не спря да върви напред, за да не стъпи той на грешно място.

Двамата заедно доказаха, че всичко е възможно. Стига да повярваш, стига да бъдеш сигурен, че плътно до теб бие още едно сърце”, написа тя.