Няма следа от момичето, изчезнало в морето в Слънчев бряг, сестричката му остава съвсем сама

136

Продължава издирването на 11-годишното момиче, което изчезна в морето в Слънчев бряг, съобщиха от ОДМВР – Бургас.

Другото дете, което е било с удавилата се чешка туристка, е под полицейска закрила за 24 часа, след което чешкият посланик в Бургас ще се погрижи за изпращането му в Чехия.

Припомняме, че снощи, около 20.13 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за инцидент в морето между 6 и 7 спасителен пост в Слънчев бряг срещу бистро Кораба, при който се давела жена. Изпратените на място полицейски служители установили, че 38 годишния българин И.М. от Габрово предприел първоначални действия за спасяване, но въпреки намесата му, извадената от водата жена – починала.

Констатирано е, че удавилата се е 61 годишната чешка туристка О.Б., отседнала в хотелски комплекс в Слънчев бряг. И.М. заявил, че влизайки във водата за да спасява жената, забелязал и дете, което потънало и повече не успяло да излезе на повърхността. Незабавно са предприети издирвателни мероприятия от служители на Морска администрация и Пожарна безопасност и защита на населението, но тялото на детето не е открито.

Установено е, че изчезналото момиченце е 11 годишно от виетнамски произход, постоянно пребиваващо в Чехия, отседнало заедно с О.Б. и 13 годишната си сестричка в Слънчев бряг. По първоначални данни двете деца заедно с 61 годишната О.Б. влезли в морето, но 11 годишното момиченце започнало да се дави.

Жената се опитала да помогне и викайки за помощ привлякла вниманието на българина И.М. Той се отзовал, но успял да извади от водата единствено чешка туристка.