Жена е с опасност за живота и 31 души са пострадалите от мелето на АМ „Тракия“ днес

27

31 души са пострадали при тежката верижна катастрофа на АМ „Тракия”. Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

„Една възрастна жена е с опасност за живота. Настанена е в „Пирогов”. Лекарите и към момента се броят за живота й”, каза още той пред БНТ. „Инцидентът е следствие на гъста мъгла. Има данни и за дим, който е от съседно сметище.

Може би част от задимяването се е получило от него, но като цяло е заради гъст облак мъгла. Причината е комплексна”, добави Маринов. „Водачът на автомобил, който е карал с висока скорост, е навлязъл в гъсто задимена и без видимост зона, натиснал е рязко спирачки и идващите отзад автомобили са го ударили.

Трябва да изчакаме, за да видим с каква скорост се е движил точно. Другата катастрофа с тира е станала по същия начин”, посочи той. Главният секретар на МВР съобщи още, че към момента движението е възстановено и на магистралата има видимост. По повод протеста на полицаите главен комисар Маринов заяви, че в системата за сигурност има проблемни и колегите му ги изразяват.

„Те имат право да са недоволни, разбирам ги. Оптимист съм, че на база на преговори и на обсъждания може да се начертае една пътна карта за решаване на този проблем.

Нещата не могат да станат от днес за утре. За да стигнем до увеличаване на заплатите, трябва да убедим хората, че си вършим работата”, подчерта Маринов. „Не смятам, че протестът е политизиран”, каза още той.