Прокуратурата обвини Петър Низамов-Перата за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда

39

Вчера Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняем по бързо производство Петър Низамов, на 31 г., за хулиганство – престъпление по чл. 325 ал.1 от Наказателния кодекс и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл.131 ал.1 т.12 от Наказателния кодекс. Това предадоха от Апелативна прокуратура Пловдив, за „Нова Вест“.

На 2 юли 2017 г. в гр. Асеновград се провеждал протест, в който се били включили около 5 000 души. При достигане на участък с кръгово движение в града възникнал конфликт, който обвиняемият Петър Низамов заснел с личния си мобилен телефон. След това, без да бъде провокиран, той се насочил към оператор на телевизия btv, с когото не се познавали.

Обвиняемият Низамов хванал оператора с едната ръка за врата и му нанесъл удар в областта на дясното око. Установено е, че обвиняемият Низамов отправил множество обидни думи към оператора, след което заплюл него и видеокамерата, която държал. Това било извършено пред много хора. След намесата на полицейски служители инцидентът бил прекратен.

Обвиняемият Петър Низамов е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. До момента той е бил осъждан три пъти за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди –престъпление по чл. 131 ал.1 т. 12 от Наказателния кодекс, като по тях е бил реабилитиран на 12 февруари 2017 г.

Под ръководството на Районна прокуратура-Асеновград продължават действията по разследването.