Кмет чака бебе от младата си секретарка

41

Кметът на дупнишкото с. Баланово Явор Митов се влюби в 18 г. по-младата от него секретарка Гергана и чака бебе от нея.

Щастлив, той съобщил новината първо на приятели, но за кратко време разбрало цяло село, пише Struma.bg

Явор Митов, който е на 55 г., е ерген. Секретарката му Гергана е на 37 г. Тя е от Дупница, но Явор Митов я назначил за секретарка, след като станал кмет. Съвместната работа ги сближила и любовта между двамата пламнала. В началото криели връзката си от жителите на селото, но отскоро Гергана се нанесла да живее в дома на кмета в Баланово.

Той бил толкова щастлив, че ще има наследник, че не давал на любимата си да пипне никаква работа по двора. Кметът окопава зеленчуковата градина в двора, а кметшата се люлее на люлката в двора, коментират съселяните на Явор Митов. Кметът е потвърдил с радост, че ще става баща.

Ето какво казва той: „Вярно е! Ще ставам баща! Все още не знаем пола на детето, но до дни ще стане ясно. За мен няма никакво значение момче или момиче ще е. Гергана я познавах, преди да я назнача за секретарка, но тогава нямаше нищо между нас. След това се случиха нещата. Усетихме химия между нас и от любовта си чакаме бебе, което трябва да се появи на бял свят след 4 месеца. Отскоро живеем заедно в моята къща. Аз живеех сам. Родителите ми починаха. Имах един брат и той почина. Сега къщата ще се напълни отново. Ще събера всички кметове на селата от общината на трапеза, да почерпя за двойния късмет, който ме сполетя – приятелка и бебето, което чакаме с нетърпение да се роди. Няма да обзавеждам стаята на бебето, докато не се роди. Нека всичко мине благополучно и чак тогава ще отида в магазините и ще купя всичко наведнъж“, заявява кметът Явор Митов.

Преди няколко дни – на 24 юни, той е празнувал 55-ия си рожден ден.