Екшън във Варна: Наркодилър се преби при опит да избяга

40

По искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на наркоразпространител, наранил се при опит да избяга от полицейска проверка
Искането на Окръжната прокуратура във Варна да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 34-годишния Георги В. от Варна е уважена днес, 30 юни 2017 г., от състав на Варненския окръжен съд. До момента обвиняемият за държане на наркотични вещества без надлежно разрешение бе задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Окръжната прокуратура във Варна
На 26 юни 2017 г. около 18,10 часа е била извършена полицейска проверка на автомобил „Хонда“, управлявана от обвиняемия. На задната седалка в автомобила в пластмасова кутия са намерени пакетчета със суха тревиста маса, електронна везна, мелничка и пакетче с кристално вещество. Водачът и неговият спътник – 30-годишният Даниел Г. от Варна, са задържани за срок до 24 часа.
При задържането Георги В. побягнал и влязъл в района на пристанище Варна. Прескочил последователно две огради. При падане 34-годишният мъж се наранил и бил настанен под полицейска охрана в болницата.
Направената експертна справка на откритите наркотични вещества установила, че тревистата маса е марихуана с тегло 32,53 гр., а кристалите са амфетаминопроизводна субстанция с тегло 0,08 гр.
Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.