Мирослав Боршош се оттегля от НДК

23

Снимка: clubz.bg

Мирослав Боршош се оттегля от поста изпълнителен директор на НДК. „Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата.

Вярвам, че това е достойното и правилно поведение в момента“, съобщи той в специално изявление, цитиран от NOVA.

„В последните дни сме свидетели на безпрецедентна атака срещу НДК – най-голямата културна институция в страната. Това е саботираща акция не само към Двореца, но и към подготовката на България за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС. Не мога да позволя каквито и да било съмнения и обвинения да попречат на това най-важно събитие за България“, коментира Боршош.

Той отправя и няколко благодарности. „Благодаря още веднъж на Бойко Борисов, че ме възстанови на поста, за доверието и за това, че направи възможно гласът на хората да бъде чут и по-силен.

Благодаря на всички, свързани с българската култура и на останалите, които ни подкрепиха заради силата и вярата в каузата, на която посветихме последните две години и половина. За мен това е огромно доказателство, че вървим в правилната посока. Благодаря на екипа си в НДК, без който нищо от направеното до момента, нямаше да е възможно“, заявява Боршош.