Съдят мъж присвоил чужди вещи и лек автомобил при условия на опасен рецидив

18

На съд по обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна е предаден 36-годишният Ивелин Д., който противозаконно присвоил чужди движими вещи и лек автомобил „Мерцедес 220 Д“ при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление – деяния по член 206, ал. 3, във връзка с ал. 1, във връзка с член 26, ал. 1 от НК. Това предадоха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Варна, за „Нова Вест“.

В периода от 11 до 13 февруари 2016 г. познат на подсъдимия Ивелин Д. оставил повредената си кола пред дома му на ул. „Моряшка“ във Варна.

Уговорили се до няколко дни приятел на свидетеля по делото да вземе автомобила и да го откара за ремонт. След като повредената кола останала пред дома на подсъдимия, той извадил намиращите се в багажника инструменти и ги продал на неустановено по делото лице.

На 13 февруари 2016 година Ивелин решил да погаси свое задължение към фирма, като предоставил чуждия автомобил заедно с ключа и документите за него за прихващане на личния си дълг.

Според заключението на съдебно-оценителната експертиза по досъдебното производство стойността на присвоените чужди движими вещи и лек автомобил възлиза на близо 9000 лева. Двете деяния подсъдимият извършил като продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив.
Ивелин Д. е осъждан за грабеж и отвличане. Предстои делото срещу 36-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.