При спецоперация ГДБОП задържаха 4-ма за трафик на жени в Гърция и Германия

189

Трима от групата са задържана при спецоперация на служители на ГДБОП и ОДМВР-Плевен, проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура. Това предадоха от пресцентъра на МВР, за „Нова вест“.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за трафик на хора в Гърция и Федерална Република Германия с цел развратни действия.

Трима от тях са задържани в Плевенско на 20 юни 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП служители на ОДМВР-Плевен, проведена под наблюдението на Специализирана прокуратура. Четвъртият участник в момента излежава присъда по друго дело.

Според събраните до този момент данни групата е действала от ноември 2011 г. Участниците в нея набирали и транспортирали до хотели и клубове в Атина, Лайпциг и Бон жени, за да проституират там в продължение на няколко месеца. Всяка от тях имала задължението да изпраща в България половината от спечеленото /според свидетелски показания между 500 и 1000 евро на ден/. По първоначална информация дейността на групата движели основно двама братя /А.А. и Х.А./, на които прокуратурата е повдигнала по три обвинения.

На 23 юни 2017 г. Специализираният наказателен съд им е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“. На третия участник – жена с инициали А.Б., с прокурорско постановление е наложена „парична гаранция“.
Налагане на мярка за неотклонение не е искана за четвъртият участник в групата – Г.Б., тъй като той в момента изтърпява наказание в затвора.