Ядем по-евтини зеленчуци през лятото

31

Оранжерийни домати поевтиняват с 8,9 на сто и се продават през тази седмица по 1,63 лева за килограм, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Оранжерийни краставици поевтиняват с 5,2 на сто, до 1,09 лева средно за килограм. Картофите поевтиняват с 2,6 на сто и се търгуват по 0,76 лева за килограм на едро, съобщава БТА.

Цената на пресните картофи се понижава с 9,4 процента до 0,87 лева за килограм. Морковите се продават по 0,89 лева за килограм. Зелето поевтинява с 10% и се търгува по 0,45 лв./кг на едро. Цената на зелената салата се запазва 0,45 лева за брой.

Ябълките поскъпват с 2,0 на сто до 1,50 лв./кг, а цената на лимоните се вдига с 7,6 на сто до 3,10 лева. Ягодите се продават по тържищата за 3,35 лева за килограм, цената на черешите пада с 2,3% до 2,13 лева за килограм. Кравето сирене поевтинява с 0,5 на сто и се продава средно по 5,76 лв./кг, кашкавалът, тип „Витоша“ се търгува по 10,00 лв./кг. Олиото се купува по 2,07 лева за литър.

Каймата се търгува по 4,67 лева за килограм. Пилешкото замразено месо се продава по 3,62 лева за килограм на едро. Захарта се купува по 1,58 лв./кг. Цената на брашното тип „500“ се повишава с една стотинка до 0,81 лева за килограм. Зрелият фасул се купува средно по 3,45 лв./кг. Яйцата се продават по 0,18 лева за брой на едро.