Две лица влизат в пловдивския съд за побой на шофьор и негов спътник

25

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Кольо Д., на 33 г., и Георги Л., на 23 г., за това, че в съучастие като извършители причинили лека телесна повреда на другиго по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 във връзка с чл.130 ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Районна прокуратура – Пловдив, за „Нова вест“.

Георги Л. е предаден на съд и за това, че причинил лека телесна повреда по хулигански подбуди и на още едно лице – престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 във връзка с чл.130 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 19 декември 2015 г. свидетелят Р.П., на 68 г., бил спрял с управлявания от него лек автомобил, марка „Фолксваген“, на бензиностанция край гр. Пловдив.

В колата пътувал и свидетелят Х.Т, на 50 г. Свидетелят Р.П. заредил колата си с гориво и платил. Като се върнал, видял, че зад неговата кола бил спрял друг лек автомобил, марка „Мерцедес“. В него били двамата обвиняеми. Свидетелят Р.П. се качил в колата си, опитал да потегли, но не успял. В това време обвиняемият Кольо Д. , който шофирал лекия автомобил, марка „Мерцедес“, започнал да натиска клаксона, като подканял Р.П. да тръгне по-бързо.

Той се забавил, защото автомобилът му не запалил. Тогава обвиняемият Георги Л. излязъл от колата и отишъл до автомобила на Р.П. Той започнал да удря по капака на колата. Свидетелят Р.П. опитал да отвори вратата и да излезе от автомобила си. Обвиняемия Георги Л., без да бъде провокиран от него, започнал да му нанася юмручни удари в главата.

Свидетелят Х.Т. излязъл от колата, за да опита да защити приятеля си. Двамата обвиняеми, без да са били провокирани, започнали да го ритат, като го повалили на земята. Инцидентът е станал пред служители на бензиностанцията, които се опитали да спрат побоя. Двамата обвиняеми напуснали района, но по-късно били задържани от органите на МВР.

По делото е била назначена медицинска експертиза, според която на Х.Т. е била причинена лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата и лицето, а на Р.П. контузия на лицето и кръвонасядания, като и в двата случая травмите довели до разстройство на здравето. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.