Пияни и агресивни роми вилняха в Спешна помощ в село Калояново

38

Инцидент е възникнал тази нощ в пловдивското село Калояново. 18-годишен ром от село Първенец е бил арестуван след като вилня в кабинета на Спешна помощ.

Той бил на гости при роднини в Калояново. Негов роднина-22-годишният Иван Величков от Пловдив се напил и решил да покаже колко е здрава главата му. За целта той награбил стъклена бирена бутилка и я разбил в черепа си. В този момент група от 5-6 мъже поели към Спешна помощ в Калояново, съобщава Блиц.

Заради постоянните ромски набези и агресия, вратата на Спешното била заключена през нощта. Ромите звънели, викали, псували, съборили пейки, счупили едно от стъклата на сградата. Щом им отворили, връхлетели вътре със заплахи и закани за убийство. Ритали кошчета, съборили от бюрата цялата документация, заканили се на сирийският лекар д-р Ахмед Мусави. Инициатор на цялото това кощунство бил задържаният, който излязъл навън и започнал да скача върху личната кола на медицинската сестра. Била повикана полиция, докторът, сестрата и шофьорът на линейката били силно стресирани след случилото се. Междувременно от махалата в Калояново надошли още роми.

Само бързата намеса на два екипа полицаи предотвратила кървава драма. Окървавеният Иван бил натоварен в линейката и откаран в пловдивска болница, а тълпа роднини тръгнала след него. Пред болницата ромите са прибрани за разпит от полицията. Арестуваният 18-годишен с прякор Малката Кобра ще остане зад решетките 24 часа. Очаква се прокуратурата да удължи ареста му.